شنبه 27 خرداد 1396

داعشی ها نفس های پایانی خود را می شند و به آخر خط رسیده اند

داعشی ها نفس های پایانی خود را می شند و  به آخر خط رسیده اند

 

(خطبه اول)

حضرت آیت الله موسوی جزایری در ابتدا خود و همگان را به تقوای الهی دعوت و به آیات شریفه قرآن اشاره نمودند: 

يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ‌

اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد! از خداوند پروا كنيد آن گونه كه سزاوار تقواى اوست و نميريد مگر اين‌كه مسلمان باشيد.

وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا
وهمگى به ريسمان خدا چنگ زنيد وپراكنده نشوید (آل عمران/۱۰۲-۱۰۳ )

إِنَّ اللَّهَ يَأمُرُ بِالعَدلِ وَالإِحسانِ وَإيتاءِ ذِي القُربىٰ وَيَنهىٰ عَنِ الفَحشاءِ وَالمُنكَرِ وَالبَغيِ ۚ يَعِظُكُم لَعَلَّكُم تَذَكَّرونَ
خداوند به عدل و احسان و بخشش به نزدیکان فرمان می‌دهد؛ و از فحشا و منکر و ستم، نهی می‌کند؛ خداوند به شما اندرز می‌دهد، شاید متذکّر شوید!   (نحل/۹۰ )

ایشان ضمن عرض تسلیت به مناسبت روز شهادت امیرالمؤمنین (ع) این روز را روز مصیبت مومنین و شکسته شدن دل ها عنوان کردند و فرمودند: این مناسبت را ابتدا به محضر ولی عصر (عج) و سپس به همه شیعیان و همه انسان های حق طلب در طول تاریخ، تسلیت میگوئیم. زیرا که این امام بزرگوار برای همه عالمیان اسوه و پیشوا می باشد.

خطیب جمعه اهواز تاکید کردند: باید از دعا ها درس بیاموزیم. زیرا دعا آثار معرفت را بیان می‌کند. بطور مثال و این دعا آمده است: 

«فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَکَ لَمْ اَعْرِفْ رَسُولَکَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَکَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَکَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دینى»،
( خدايا خود را به من بشناسان، زيرا اگر خود را به من نشناسانى فرستاده ات را نشناخته ام، خدايا فرستاده ات را به من بشناسان، زيرا اگر فرستاده ات را به من نشناسانى حجّتت را نشناخته ام، خدايا حجّتت را به من بشناسان، زيرا اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دين خود گمراه مى شوم. )

 ایشان افزودند: نکته این است که اگر آدم معرفت به امام زمان (عج) نداشته باشد، گمراه از دین می‌شود، و متضرر می گردد.

حضرت آیت الله موسوی جزایری خاطر نشان کردند: امام خمینی (ره) مکررا تاکید کردند که شناخت امام کار آسانی نیست. زیرا هویت، حقیقت و شخصیت امام معصوم، از دسترس عقول ما خارج است. مگر اینکه با یاری پروردگار بتوان نسبت به آنان معرفتی شایسته پیدا کرد.

خطیب جمعه اهواز با اشاره به ماهیت کلمه "امام" تصریح کردند : در روایات از علمای بزرگ اهل سنت، به نقل از پیامبر اکرم (ص)، آمده است: 
( صبحگاهي جبرئيل با شادي و حالت بشارت بر من وارد شد. گفتم حبيب من چه شده تو را خوشحال و بشارت رسان مي‏بينم؟ پس گفت: اي محمد!(ص) چگونه خوشحال نباشم و حال آن که چشمم بخاطر اکرامي که خداوند نسبت به برادرت و جانشينت و امام امتت علي بن ابي طالب روا داشته، روشن شده است، پس پيامبر اکرم(ص) فرمود: چگونه خداوند برادرم و امام امتم را گرامي داشته است؟)

«قال: باهي بعبادته البارحة ملائکته و حملة عرشه و قال: ملائکتي انظروا الي حجّتي في ارضي علي عبادي بعد نبيّي، فقد عفر خدّه في التّراب تواضعاً لعظمتي، اشهدکم انّه امام خلقي و مولي بريّتي؛گفت: خداوند با عبادت ديشب علي بر ملائکه و حاملان عرش مباهات نموده است. و فرموده است: ملائکه من نگاه کنيد به حجّتم بر برندگانم در زمين بعد از پيغمبرم، براستي صورت و گونه‏اش بر خاک نهاده است بخاطر تواضع در مقابل عظمت من، شما را شاهد مي‏گيرم که او (علي) پيشواي مخلوقم، و سرپرست مردمان من مي‏باشد.»

ایشان افزودند: لذا لفظ "امام" را پروردگار بکار برده است. و همچنین و روایات از عناوینی چون ؛ امام الامه، امام المسلمین، امام المتقین،  امام کل مومن بعد النبی، اشاره شده است که مراد، تنها امام علی (ع) می باشد. 

خطیب جمعه اهواز، لقب" امیر المومنین " را در روایتی از "انس این مالک" یادآور شدند : 
پیامبر (ص) فرمود :

یا انس! أول من یدخل علیک من هذا الباب ، أمیر المؤمنین ، وسید المسلمین ، وقائد الغر المحجلین ، وخاتم الوصیین ، قال قلت : اللهم أجعله رجلا من الأنصار وکتمته ، إذ جاء علی فقال : من هذا یا أنس ؟ فقلت : علی ، فقام مستبشرا ... 
انت تودی عنی و تسمعهم صوتی و تبین لهم ما اختلفوا فیه من بعدی ...

 ای انس! اولین شخصی که وارد شد امیر المؤمنین ... می باشد .... و هنگامیکه علی وارد شد، پیامبر (ص) با لبخند برخاست و از ایشان استقبال کرد و .... فرمود : ای علی! تو کسی هستی که بعد از من مطالب و صدای مرا به مردم میرسانی و حقایق را در بین آنها تبیین میکنی.

حضرت آیت الله موسوی جزایری تصریح کردند: با وجود فرموده پیامبر، ولی بعد و فوت رسول خدا (ص) و ایجاد اختلافات و بین امت، ولی به امام علی (ع) اجازه رسیدگی امور داده نشد. 

ایشان از دیگر ویژگی های امیر المومنین را " ابو الایتام " عنوان کردند و اظهار داشتند: ایشان بسیار با ایتام با لطافت و مهربانی رفتار می‌کردند. که اگر ما نیز چنین به ایتام محبت داشته باشیم در ولایت و تشیع ضعیف نخواهیم بود. 

خطیب جمعه اهواز در پایان به لزوم پرداخت زکات بعنوان امر واجب الهی تاکید کردند و فرمودند: هر چقدر پرداخت زکات بیشتر باشد برکات الهی بر ما بیشتر خواهد بود.

(خطبه دوم)

حضرت آیت الله موسوی جزایری با توجه به ارزش والای معنوی شب های قدر بویژه در شب بیست و سوم، به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کردند: 

( ان لیله الثالث و العشرین من شهر رمضان، هی لیله الجهنی، فیها یفرق کل امر حکیم و فیها یفرق کل امر حکیم و فیها تثبت البلایا و المنایا و الاجال و الارزاق و القضایا و جمیع ما یحدث الله فیها، الی مثلها من الحول، فطوبی لعبد، احیاها، راکعا و ساجداًو مثل خطایاه بین عینیه و یبکی علیها، فاذا فعل ذلک، رجوت ان لا یخیب ان شاء الله

 محققاً شب  بیست و سوم رمضان، همان لیله جهنی است که در آن، هر حادثه ای اعم از بلا، مرگ، زندگی و روزی و تمام آنچه از حوادث الهی در این شب و سایر شبها در طول سال واقعه خواهد شد، معین می گردد. )

ایشان خاطر نشان کردند: شب نزول قرآن، شب امام عصر(عج) می باشد. لذا در اینجا پیوند قرآن و عترت نیز قابل ذکر است. که در این شب، ملائکه بر امام زمان (عج) نازل می‌شوند. لذا نباید در شب قدر از امام خود غافل باشیم و همواره باید دل را متوجه ساحت مقدس ایشان بداریم.  

خطیب جمعه اهواز با اشاره به روز جهانی قدس،  با تاکید بر حضور گسترده مردم عنوان کردند : با توجه به وقایع اخیر، باید حضور خود را پررنگ تر کنیم.

 ایشان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهیدان حزب مؤتلفه اسلامی ( بخارائی، امانی، صفار هرندی، و نیک نژاد ) و شهادت آنان به جرم مخالفت با کاپیتولاسیون، و همچنین شهید چمران و همکاری ایشان با امام موسوی صدر، خاطر نشان کردند: این شهدای عالی رتبه، در راه دفاع از ارزش ها بدون واهمه خطر ها را بجان خریدند و حماسه هایی جهانی آفریدند. و اکنون یکی از شاگردان مکتب امام موسوی صدر و شهید چمران، سید حسن نصرالله، می باشد که کرامتی از جانب پروردگار برای جهان اسلام است.

حضرت آیت الله موسوی جزایری، با اشاره به مدافعان حرم در عراق و عربستان، تصریح کردند: این دلیران، پیروزمندانه در حال دفاع هستند و
داعشی ها نفس های اخر خود را می کشند و به آخر خط رسیده اند. و به همین دلیل، درصدد انتقام گرفتن به ویژه از کشوری مانند ایران هستند زیرا بیشترین ضربه ها را از جانب کشور ما خورده‌اند.

امام جمعه اهواز اذعان داشتند: نیروهای امنیتی ما در برابر اقدامات تروریستی، بسیار هوشیارانه اقدام می کنند. و البته ملت نیز باید در این خصوص آگاهانه رفتار کنند.

ایشان در پایان با اشاره به اظهارات رهبر معظم انقلاب و خصوص اقدامات دولت در دسترسی اینترنت به روستائیان متذکر شدند: رهبر انقلاب، منفعت روستائیان از محصولات کشاورزی را بیش از منفعت آنان از دسترسی به اینترنت می‌دانند.  لذا دولت باید برای محصولات کشاورزی روستائیان قیمت های تضمینی تعیین کند و امکانات رفاهی(از جمله برطرف کردن مشکات عبور و مرور) را برای آنان فراهم آورد. 

خطیب جمعه اهواز تاکید کردند: جوانان روستائی بجای مهاجرت به شهر ها باید با یکدیگر همفکری و برنامه ریزی کنند تا روستاهای خود را آباد کنند. و دولت نیز موظف است مساعدت نماید و وام های قرض الحسنه در اختیار جوانان روستائی قرار دهد و به آنها آموزش های لازم داده شود تا آبادانی صورت گیرد. 

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع رسانی دفتر زعیم حوزه های علمیه استان خوزستان حضرت آيت الله سید محمد علی موسوی جزایری (مد‌ظله‌العالی)