شنبه 20 خرداد 1396

ویژه برنامه سحر ماه مبارک رمضان-روز ششم

ویژه برنامه سحر ماه مبارک رمضان-روز ششم

حضرت آیت الله موسوی جزایری با اشاره به این بخش از زیارت جامعه کبیره :

" مَنْ وَالاكُمْ فَقَدْ وَالَى اللَّهَ وَ مَنْ عَادَاكُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ وَ مَنْ أَحَبَّكُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللَّهَ [وَ مَنْ أَبْغَضَكُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ‏] وَ مَنِ اعْتَصَمَ بِكُمْ فَقَدِ اعْتَصَمَ بِاللَّهِ، أَنْتُمُ الصِّرَاطُ الْأَقْوَمُ [السَّبِيلُ الْأَعْظَمُ‏] وَ شُهَدَاءُ دَارِ الْفَنَاءِ وَ شُفَعَاءُ دَارِ الْبَقَاءِ

آن‏ كه شما را دوست داشت،خدا را دوست داشته،و هر كه شما را دشمن داشت خدا را دشمن داشته،و هر كه به شما محبّت ورزيد به خدا محبت ورزيده‏ و هركه با شما كينه‏ توزى نمود،با خدا كينه‏ ورزى نموده است،و هركه به شما چنگ زد،به خدا چنگ زده است، شماييد راه راست‏تر و گواهان خانه فنا،و شفيعان خانه بقا"

افزودند : در روز ۱۸ ذی الحجه سال دهم هجری، که پیامبر (ص) به حجة الوداع رفته بودند، در مسیر بازگشت با جمعیتی حدود ۱۲۰ هزار نفر، بنا به روایات سه مرتبه جبرئیل بر ایشان نازل شد و سومین مرتبه از جانب پروردگار از رسول خدا خواست تا ولی مومنین را معرفی کند .
ایشان فرمودند: خداوند در آیه شریفه می فرماید:

﴿يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ﴾(ٔ مائده /ٔ ۶۷)

"ای پیامبر! آن چه را از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شد، ابلاغ کن و اگر چنین نکنی، پیامش را نرسانده‌ای و خدا تو را از گزند مردم نگاه می‌دارد. خداوند کافران را هدایت نمی‌کند"

و امام باقر(ع) نیز در حدیثی فرمودند:

بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ عَلَى الصَّلَاةِ وَ الزَّكَاةِ وَ الصَّوْمِ‌ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَايَةِ وَ لَمْ يُنَادَ بِشَيْ‌ءٍ كَمَا نُودِيَ بِالْوَلَايَةِ فَأَخَذَ النَّاسُ بِأَرْبَعٍ وَ تَرَكُوا هَذِهِ يَعْنِي الْوَلَايَةَ»

"اسلام بر پنج پايه استوار است: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت و هيچ چيز مانند ولايت مورد سفارش قرار نگرفته است."

حضرت آیت الله موسوی جزایری با اشاره به این حدیث که می فرماید:

ولایة علی بن ابیطالب حِصْنی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنی اَمِنَ مِنْ عَذابی

"ولایت علی ابن ابیطالب  دژ و حصار محکم من است.  هر کس داخل قلعه و حصار من شود، از عذاب الهی در امان است."

اظهار کردند: پیامبر اکرم (ص) در همان مکان جهت رفاه حال زائرین که دارای برکه ای با آب گوارا بنام غدیر و با درختان تنومند محصور شده بود، توقف کردند و تقاضا کردند که آنان که پیش تر رفته اند باز گردند و آنانی که عقب مانده اند سریعتر برسند. سپس با بارهای شتران منبری مهیا کردند و به همراهی امام علی(ع) بر بالای آن رفتند و فرمودند :

ایهاالنَّاسُ، مَنْ اَوْلی بِکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ؟ قالوا: الله و رَسُولُهُ. فَقالَ: اَلا من کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلی مَوْلاهُ، اللهمَّ والِ مَنْ والاهُ و عادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْمَنْ نَصَرَهُ واخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ.

"کیست سزاوارتر از شما به شما؟ گفتند خداوند و پیامبر او! سپس فرمود آگاه باشید! آن که من سرپرست اویم، پس این علی سرپرست اوست! خداوندا دوست بدار آن را که سرپرستی او را بپذیرد و دشمن بدار هر آن که او را دشمن دارد و یاری کن یار او را؛ و تنها گذار آن را که او را تنها بگذارد."

ایشان عنوان کردند: مرحوم علامه آیت الله نجفی مرعشی در کتاب "شرح احقاق الحق" از قاضی نورالله شوشتری، ۱۴ نفر از علمای بزرگ از اهل سنت را نام برده اند که حدیث غدیر را تائید کرده اند . از نظر اهل سنت یکی دیگر از نقاط قوت یک حدیث، این است که در کتاب "صحاح سته" ذکر شده باشد.

ایشان تصریح کردند: کتاب های معتبر زیادی از علمای بزرگ دینی، احادیث متواتر بویژه حدیث غدیر را به تفصیل بیان کرده اند تا مخالفین بدانند که حدیث غدیر از اهمیت زیادی برخوردار است و دلایل آن بر امامت علی(ع) بسیار واضح می باشد.

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع رسانی دفتر زعیم حوزه های علمیه استان خوزستان حضرت آيت الله سید محمد علی موسوی جزایری (مد‌ظله‌العالی)