جمعه 19 خرداد 1396

در مقابل حملات بین المللی داعش، ما نیز دفاع بین المللی میکنیم 

در مقابل حملات بین المللی داعش، ما نیز دفاع بین المللی میکنیم 

 

خطبه اول :

خطیب جمعه اهواز در این خطبه ضمن اشاره به تقوای الهی، با بیان ایات مقدس: 

 يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ‌

اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد! از خداوند پروا كنيد آن گونه كه سزاوار تقواى اوست و نميريد مگر اين‌كه مسلمان باشيد. (آل عمران/۱۰۲ )

 وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا
وهمگى به ريسمان خدا چنگ زنيد وپراكنده نشويد (آل عمران/۱۰۳ )

إِنَّ اللَّهَ يَأمُرُ بِالعَدلِ وَالإِحسانِ وَإيتاءِ ذِي القُربىٰ وَيَنهىٰ عَنِ الفَحشاءِ وَالمُنكَرِ وَالبَغيِ ۚ يَعِظُكُم لَعَلَّكُم تَذَكَّرونَ

خداوند به عدل و احسان و بخشش به نزدیکان فرمان می‌دهد؛ و از فحشا و منکر و ستم، نهی می‌کند؛ خداوند به شما اندرز می‌دهد، شاید متذکّر شوید! 
(نحل/۹۰ )

خود و همگان را به تقوای الهی و توسل به ریسمان خداوند، توصیه فرمودند و خاطر نشان کردند: ماه رمضان ماه تقواست. 

ایشان از پیامبر اکرم (ص) نقل کردند : " شهر رمضان افضل الشهور عندالله " . به این معنا که ماه رمضان نزد خداوند بهترین ماه هاست. 

خطیب جمعه اهواز تصریح کردند: خداوند جهت نشان دادن فضیلت و حرمت این ماه شریف، آنرا بخود نسبت داده است (شهر الله ). همانطور که قرآن،  کتاب الله، امیرالمؤمنین (ع) ، امیرالله و کعبه، بیت الله خوانده میشوند.

حضرت آیت الله موسوی جزایری فرمودند: در ماه مبارک رمضان پروردگار آدابی را بر ما مقرر فرموده است که در راس آنها،  روزه می باشد همانطور که در آیه شریفه می‌فرماید : 

 يا ايّهاالذّين آمنوا كتب عليكم الصّيام كما كتب على الذّين من قبلكم لعلّكم تتّقون

اى كسانى كه ايمان آورده ايد روزه بر شما واجب شده همانطور كه بر اقوام قبل از شما واجب شده بود شايد با تقوا شويد. ( بقره/۱۸۳)

ایشان ادامه دادند: امیدواریم این روزه ها صرفا تحمل گرسنگی و تشنگی نباشد و همانطور که امام صادق (ع) اشاره کرده اند :

إِذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ وَ شَعْرُكَ وَ جِلْدُكَ وَ عَدَّدَ أَشْيَاءً غَيْرَ هَذَا وَ قَالَ لَا يَكُونُ يَوْمُ صَوْمِكَ كَيَوْمِ فِطْرِكَ‏

«هرگاه روزه گرفتى، گوش و چشم و موى و پوست تو- و چيزهاى ديگر به جز اين‌ها را ذكر كرد-روزه بگيرد.»و نيز فرمود: «مبادا روزى كه روزه مى‌ گيرى، همانند روزى باشد كه افطار مى‌ كنى.»

خطیب جمعه اهواز تاکید کرد: باید تمام آداب روزه رعایت شود تا به تقوا رسید. روزه داری کلاس تقوا می باشد در صورتیکه روزه حقیقی و با محتوا باشد.  که در اینصورت، باعث حائل و مانعی در برابر حرارت آتش جهنم میشود. و در روز قیامت گرسنگی و تشنگی به روزه داران حقیقی نمی رسد. 

ایشان یکی دیگر از وظایف این ماه را قرائت قرآن برشمردند و افزودند: در حدیثی آمده است:

 «لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ رَبِیعٌ وَ رَبِیعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضَان»‌

«برای هر چیزی بهاری است و بهار قرآن، ماه رمضان است»

پس همانطور که در بهار فاصله خورشید به زمین نزدیکتر میشود و با حرارت خود زمین مرده را دوباره زنده می‌گرداند، در ماه مبارک رمضان قرآن نیز بسان خورشید، با نورانیت خود دل های مرده را زنده  و آماده میکند. 

ایشان با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ قرآنی در بین جوانان، بیان داشتند: 
امام صادق(‏ع) در مورد سرمایه گذارى معنوى براى نسل نو و حفاظت نوجوانان از گروه‏هاى منحرف و کج اندیش، فرمودند : 
«بادرو احداثکم بالحدیث قبل ان یسبقکم الیهم المرجعة

 ( نوجوانان خود را با احادیث ما آشنا کنید قبل از این که مرجعه (یکى از گروه‏هاى منحرف) بر شما پیشى گیرند.

ایشان در ادامه تاکید کردند: برای جلوگیری از انحرافات اخلاقی و رستگاری جوانان، باید آنان را بیشتر با آداب اسلامی آشنا کرد و در فضاهای معنوی رشد و تربیت داد. و باید برای این امر مهم برنامه ریزی کرد.

حضرت آیت الله موسوی جزایری به امر دعا کردن بعنوان یک فریضه مهم دیگر در ماه رمضان اشاره و فرمودند: در آیه شریفه آمده است: 

وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادي عَنِّي فَإِنِّي قَريبٌ أُجيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْيَسْتَجيبُوا لي‏ وَ لْيُؤْمِنُوا بي‏ لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ

و چون بندگان من از تو درباره من بپرسند ( بگو که ) من حتما ( به همه ) نزدیکم ، دعای دعاکننده را هنگامی که مرا بخواند اجابت می کنم ، پس دعوت مرا بپذیرند و به من ایمان آورند ، شاید که راه یابند. (بقره/۱۸۶ )

و همینطور در قرآن کریم در پاسخ به این سوال که آیا خداوند به ما نزدیک است؟ آمده است :

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَ

سْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ 

و ما انسان را آفريده‏ ايم و مى‏ دانيم كه نفس او چه وسوسه‏ اى به او مى ‏كند و ما از شاهرگ [او] به او نزديكتريم (ق/۱۶)

خطیب جمعه اهواز اذعان داشتند: طبق این ایه اگر دعا را اهسته بخوانید و یا در دل بگذرانید، خوادند از آن آگاه است. و دلیل اینکه آیات دعا در بین آیات روزه و احکام روزه در سوره بقره، آمده است دلالت بر اهمیت دعا در ماه رمضان دارد

خطبه دوم :

خطیب جمعه اهواز در ایراد خطبه دوم ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت حضرت امام حسن مجتبی(ع)، فرمودند : در روایت آمده است:

قَالَ حَدَّثَنَا الْحَسَنُ عَنِ الْحَسَنِ عَنِ الْحَسَنِ:‏ إِنْ‏ أَحْسَنَ‏ الْحَسَنِ‏ الْخُلُقُ‏ الْحَسَنُ‏.

در این حدیث زیبا، امام حسن(علیه السلام)، بهترین نیکی ها را خلق نیکو بیان می دارد .

ایشان تصریح کردند: با وجودی که سن امام حسن(ع) در زمان حیات پیامبر (ص) بسیار کم بوده است ولی روایات زیادی را از ایشان نقل کرده اند به احترام  مقام عصمت و والای ائمه اطهار (ع)، اهل سنت نیز این روایات را پذیرفته اند. بطور مثال، دعای پیامبر اکرم (ص) و قنوت نماز وتر، را امام حسن مجتبی(ع) نقل کرده اند. 

حضرت آیت الله موسوی جزایری با اشاره به مقام والای این امام بزرگوار، فرمودند : 
روایت شده است که امام مجتبی (ع) در مجلس رسول خدا(ص) حاضر می گشت، در حالی که هفت سال بیشتر از سن شریف او نگذشته بود. وحی الهی را از  پیغمبر (ص) می شنید و آن را حفظ می کرد. وقتی به خانه برمیگشت آنچه را حفظ کرده بود برای مادرش بازگو می کرد. هرگاه علی (ع) نزد حضرت زهرا(س) می آمد، کلمات تازهای از قرآن و وحی را از او می شنید، از آن حضرت سؤال می فرمود که: اینها را از کجا نقل می کنی؟ میفرمود: از فرزندت حسن (ع). روزی حضرت علی (ع) در خانه پنهان گشت، تا اینکه امام حسن (ع) وارد خانه شد، و می خواست کلمات نورانی وحی الهی را که شنیده بود بازگو کند ، آن حضرت فرمود: 
" یا اماه؛ قل بیانی و کل لسانی، لعل سیدا یرعانی."  ای مادر؛ بیانم نارسا و زبانم ناتوان گردیده است، گویا آقای بزرگواری مراقب من است.

ایشان همچنین به روایت دیگری اشاره کردند و فرمودند: 

امام حسن عليه السلام مى فرمايد:
مادرم زهرا عليهاالسلام را در شب جمعه ديدم تا سپيده صبح مشغول عبادت و ركوع و سجود بود و مؤ منين را يك يك نام مى برد و دعا مى كرد، اما براى خودش دعا نكرد عرض كردم :
- مادر جان چرا براى خودتان دعا نمى كنيد؟
فرمودند:  «الجارُ ثُمَّ الدّارُ»
- فرزندم اول همسايه ، بعد خويشتن !

خطیب جمعه اهواز تاکید کردند: درس معنوی فضیلت و انسانیت را باید از امامان معصوم برگرفت. 

خطیب جمعه اهواز با اعلام محکومیت حوادث تروریستی اخیر توسط داعش، و با اشاره به فرموده ی رهبر معظم انقلاب، که جای شهید و جلاد را با هم عوض نکنید، خاطر نشان کردند : ملت ایران در دهه شصت بارها و بارها شاهد چنین حوادثی در خاک میهن بوده است.  ولی مظلومیت شهدا، به دلیل کج فهمی دشمنان نیست بلکه بدلیل بد فهمی و کم فهمی دوستانی است که بخود اجازه تعقل و تحقیق نمیدهند و از حقایق امر آگاه نیستند. بدانید که مقدمه انحرافات، کج فهمی است. 

ایشان ضمن عرض تبریک و تسلیت به ملت ایران و خانواده های شهدای حادثه تروریستی ۱۷ خرداد،  برای آنان از خداوند منان علو درجات را خواستار شدند و اعلام کردند : 
 سید رضا ثابتی، کارمند اداره بنادر و کشتیرانی آبادان و جعفر جعفرزاده، مسئول دفتر نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، در این حادثه به شهادت رسیده اند.

خطیب جمعه اهواز اذعان داشتند : محرکین و موسیس این گروهک ها به سزای اعمال خود خواهند رسید. 

ایشان خاطر نشان کردند: همانطور که تهاجمات گروهک های تروریستی بصورت بین المللی می باشد، ما نیز از حرم حضرت زینب کبری(س) و حریم مقدس اسلام، دفاع بین المللی خواهیم کرد تا با یاری خداوند فسادها ریشه کن شوند.

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع رسانی دفتر زعیم حوزه های علمیه استان خوزستان حضرت آيت الله سید محمد علی موسوی جزایری (مد‌ظله‌العالی)