شنبه 13 خرداد 1396
برنامه سحرخیزان، روز هشتم ماه مبارک رمضان

شرح پاره ای از زیارت جامعه کبیر 

 شرح پاره ای از زیارت جامعه کبیر 

 

 

حضرت آیت الله موسوی جزایری با ابراز امیدواری از اینکه طاعات و عبادات مومنان مورد رضایت درگاه حق قرار گیرد با بیان حدیثی از امام صادق علیه السلام فرمود:
"إذا صُمتَ فَلیَصُم سَمعُک وَ بَصَرُکَ وَ شَعرُکَ وَ جِلدُکَ؛ 
"انسان باید در هنگام روزه داری بر تمام اعضا و جوارح بدن خود مراقبت کند و از غیبت کردن و نقل سخنان بی اساس اجتناب کند."

نماینده ولی فقیه در خوزستان بیان داشتند: از صفات مومنان این است که زبان خود را از غیبت کردن و نقل سخنان بی اساس کنترل می کند و اصراری بر سخن گفتن ندارد مگر سخنان سنجیده و صحیح و مستند. زیرا این صفات ناپسند کافیست تا خانه و بنای ایمان انسان را ویران کند.

ایشان سپس به بخشی از زیارت جامعه کبیره به مانند شبهای گذشته پرداختند و فرمودند:
مَنْ وَالاكُمْ فَقَدْ وَالَى اللَّهَ وَ مَنْ عَادَاكُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ وَ مَنْ أَحَبَّكُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللَّهَ [وَ مَنْ أَبْغَضَكُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ‏] وَ مَنِ اعْتَصَمَ بِكُمْ فَقَدِ اعْتَصَمَ بِاللَّهِ، أَنْتُمُ الصِّرَاطُ الْأَقْوَمُ [السَّبِيلُ الْأَعْظَمُ‏] وَ شُهَدَاءُ دَارِ الْفَنَاءِ وَ شُفَعَاءُ دَارِ الْبَقَاءِ

آن‏ كه شما را دوست داشت،خدا را دوست داشته،و هر كه شما را دشمن داشت خدا را دشمن داشته،و هر كه به شما محبّت ورزيد به خدا محبت ورزيده‏ و هركه با شما كينه‏ توزى نمود،با خدا كينه‏ ورزى نموده است،و هركه به شما شما چنگ زند به خدا چنگ زده است.

حضرت آیت الله موسوی جزایری افزودند: از جمله ی افضل اعمال یا بهترین کارها عبارت است از الحب و البغض بالله یعنی دوستی نسبت به دوستان خدا... و دشمنی نسبت به دشمنان خدا.
و از آنجایی که پیامبر (ص) و حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه (س) و ائمه اطهار علیهم السلام در بالاترین مرتبه دوستی با خداوند هستند ما نیز باید دوستدار آنها باشیم و نتیجه این دوستی با اهل بیت نجات ما در دنیا و آخرت است.
 
حضرت آیت الله موسوی جزایری روایتی را از اهل سنت از کتاب الواعض فاضل ربانی رحمت الله علیه نقل شده از علامه ی حلی در کتاب کشف الحق(نقل شده از فخر رازی در کتاب تفسیر کبیر) نقل کردند و فرمودند:
هنگامی که پیامبر اکرم(ص) به مدینه آمدند مشکلات متعددی پیش می آمد.. گروه گروه مهمان نزد ایشان می آمد و حضرت برای پذیرایی از آنها دچار مشکل می شد. منظور از انصار خود مردم مدینه است و اصحاب به کسانی گفته می شد که برای یاری پیامبر و همراه پیامبر از مکه به مدینه مهاجرت کرده بودند.
از آنجایی که انصار وضعیت مالی بهتری داشتند و پیامبر را فرستاده خدا و وسیله ی هدایت خود می دانستند و از آنجایی که با پیامبر عهد اخوت بسته بودند تصمیم بر کمک مالی به پیامبر گرفتند و آن را به پیامبر تقدیم کردند.. پیامبر آن پول ها را نپذیرفت و پس از آن این آیه نازل شد: 
" قُل لا أسألُکُم عَلَیهِ اَجرا إلا المَوَدةَ فِی القُربی (شوری/۲۳۳)
 من از شما هیچ  اجری نمی خواهم مگر محبت ورزی به نزدیکانم. "

و در آیه دیگر نیز بیان شده است : 
" قُل ما سَئَلتُکُم مِن اَجر فَهُوَ لَکُم (سبأ/۴۷)
 بگو من هرآنچه اجر از شما خواستم به نفع خودتان است."

ایشان به آیه ای از سوره فرقان اشاره کردند: 
" قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَنْ شَاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلَى رَبِّهِ سَبِيلاً(فرقان/۵۷ )
 مودت و محبت با اهل بیت شما را به خداوند نزدیک و وصل می کند."

نماینده ولی فقیه در خوزستان در پایان حدیثی از پیامبر(ص) بیان کردند که در کتاب تفسیر کشاف زمشخری از مشهورترین مفسرین اهل سنت نقل شده است:
مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِیداً
أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ مَغْفُوراً لَهُ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ تَائِباً أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ مُؤْمِناً مُسْتَکمِلَ الْإِیمَانِ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ بَشَّرَهُ مَلَک الْمَوْتِ بِالْجَنَّةِ ثُمَّ مُنْکرٌ وَ نَکیرٌ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ یزَفُّ إِلَی الْجَنَّةِ کمَا تُزَفُّ الْعَرُوسُ إِلَی بَیتِ زَوْجِهَا أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ ص فُتِحَ لَهُ فِی قَبْرِهِ بَابَانِ إِلَی الْجَنَّةِ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ جَعَلَ اللَّهُ قَبْرَهُ مَزَارَ مَلَائِکةِ الرَّحْمَةِ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ عَلَی السُّنَّةِ وَ الْجَمَاعَةِ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی بُغْضِ آلِ مُحَمَّدٍ جَاءَ یوْمَ الْقِیامَةِ مَکتُوبٌ بَینَ عَینَیهِ آیسٌ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی بُغْضِ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ کافِراً أَلَا وَ مَنْ مَاتَ عَلَی بُغْضِ آلِ مُحَمَّ

دٍ لَمْ یشَمَّ رَائِحَةَ الْجَنَّة

هر کس بر محبت آل محمّد از دنیا برود شهید مرده.
متوجه باشید هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد آمرزیده است توجه کنید هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد با توبه از دنیا رفته هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد با ایمان کامل از دنیا رفته و هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد ملک الموت باو بشارت بهشت میدهد بعد از او نکیر و منکر هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد چنان با جلال او را به بهشت میبرند مانند عروسی که بخانه شوهر میرود هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد دربی از قبرش به بهشت گشوده می شود. توجه کنید هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد خداوند قبر او را جایگاه زیارت ملائکه رحمت قرار میدهد هر کس بر محبت آل محمّد بمیرد بر راه و روش پیامبر و جماعت مؤمنین مرده هر کس با کینه آل محمّد بمیرد روز قیامت که می آید بر پیشانی او نوشته است: مأیوس از رحمت خداست. هر کس بر بغض آل محمّد بمیرد کافر از دنیا رفته و هر کس بر بغض آل محمّد بمیرد بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد.

 

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع رسانی دفتر زعیم حوزه های علمیه استان خوزستان حضرت آيت الله سید محمد علی موسوی جزایری (مد‌ظله‌العالی)